Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Бадеми за тънка талия

Седейки пред телевизира и гледайки сапунките или четейки глупостите по вестниците, понякога дори не обръщаме внимание на храната, която слагаме в устата си. В същото време сме готови да се подлагаме на какви ли не диети, за да подобрим външния си вид.

С какво можем да заменим буклуците,с които се тъпчем почти всеки ден?

Бадемите са едно от тези средства. Ядките са изключително питателни и пълни с различни полезни вещества. В тях се съдържат фибри, магнезий, желязо, калций и витамин Е, който е естествеен антиоксидант.

Счита се, че бадемите подпомагат функцията на сърцето, предпазват от сърдечно-съдови болести и редуцира холестерола.

Сладките картофи пък са пълни с бета каротини, което се подсказва от цвета им – наситено жълто-оранжево. Те съдържат много витамин С и насищат организма с фибри, витамин В6 и калий.

Могат да се използват при диета, защото не включват мазнини и са с много малко калории.

назад ...

Спазвайки диета с планктон, можеш да обиколиш света

По случай рождения ден на мореплавателя Дончо Папазов (70 години) неговата дъщеря Яна решава да го изненада със специална интернет страница, посветена на неговите постижения.

На сайта www.donchopapazov.bg тя разказва за пътешествията с баща си, когато още на 5 години е обиколила света с яхтата „Тивия”. Припомня и постиженията на Дончо Папазов, който е първият и засега единствен човек, прекосил океан с корабна спасителна лодка.

През 1988-89 г. Дончо Папазов обиколи земното кълбо сам с яхта по „невъзможния” път на юг от нос Добра надежда, нос Хорн и нос Луин. При това той го направи в „невъзможния” сезон...

прочети повече ...

Пчелен мед като диетична храна и лек

Пчелите са онзи летящи, които доставят на хората онези продукти, които са им необходими като хранителни, лечебни, диетични и козметични средства. В резултат на интереса към тях с офомя и специален клон на лечебната медицина - алитерапия.

Пчелният мед има много богат химически състав:

- въглехидратите са основният му компонент – доказано е наличието на монозахарите фруктоза и глюкоза, дизахаридите малтоза и захароза и на други полизахариди.
- водата  е вторият преобладаващ компонент в меда
...

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии