Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

И по това ще стигнем европейците

Оказва се, че „Проблемът със затлъстяването се преекспонира. В Европа процентът на децата с наднормено тегло е около 15-20, докато затлъстяването при нас е едва около 8-10%”, както заявява председателят на Българското дружество по хранене и диететика проф. Божидар Попов.

Той обяснява, че една от причините децата ни да качват килограми, е обездвижването и постоянното взиране в компютрите. Според него основният преблем в храненето при децата се корени в семейството и културата на храненето.

Като грижа за малките софиянчета Столична община е гласувала 3 млн. лв. за пълно преобразуване на кухните във всички детски градини, а районните кметове трябва да осигурят закупуването на уреди и техника, които ще гарантират здравословно приготвяне на храната.

Истина е: Най-малката от звездните сестри Малееви – Магделена, се захвана с бъркане на биобухти, откривайки екомандрата си за производство на кисело мляко без никакви добавки и консерванти.

“Да правим все хубави неща за ядене”, си пожела световната тенисистка, която е успяла да впрегне веднага киселото си мляко в еко рецепта – “сутрешно-неделни биобухти”.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии