Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Инфлация и за депутатскoто кюфте

Явно от администрацията на Народното събрание мислят за здравословното хранене на депутатите - цените в парламентарния стол ще скочат нагоре идните няколко седмици.

Поради това депутатите ще намалят дневните си дажби и по този начин инфлацията, която достигна и депутатското кюфте, ще се отрази здравословно върху теглото на законотворците.

До пoскъпванeто се стига заради общо събрание на чиновниците в Парламента, на което служителите решили повече да не спонсорират парламентарния стол. До този момент парите, които им се полагат по перо “битови нужди и културни мероприятия” са отивали директно в хранителния комплес, за да се поддържат ниски цени на храната в бюфета.

В момента прословутото депутатско кюфте струва 60 стотинки. На ниски цени са и повечето от манджите, като нито една от тях не надхвърля два лева.

Истина е: Очаква се правителството да вдигне прага на бедността у нас с 28 лв. от следващата година. Така от 166 лв., какъвто е в момента, той ще стане 194 лв.

Линията на бедност трябва да гарантира задоволяването на т.нар. “минимални жизнени потребности”, т.е. парите, които са нужни за приемане на препоръчителните 2700 килокалории на ден.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии