Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Наднормена захар в зърнение закуски

Една от причините за повишаван на наднорменото е тегло е прекомернатаупотреба на сладки вкусотии. Много хора предпочитат да залъжат глада с захаросани изделия, като смятат, че такаще пропуснат някое хранне и ще свалят няке килце.

Но това не е така, защото две трети от зърнените закуски на пазара са с изключително високо качество на захар, което причинява зaтлъстяване.

В същото време родителите все по-често предпочитат да дават а децата си “бързи” храни вместо плодове и зеленчуци. Българите са променили навиците си и все по-рядко хапват зеленчуци, риба, плодове.

Още повече, че все по-малко хлапета похапват закуската си в къщи – повечето родители предпочитат да им я осигурят “кешово” и тe да я закупят отнякъде. Най-често това става в училището. Поради това училищата трябва да сенасочат към осигуряване на здравословно меню.
Държавата пък трябва да следи по-строго рекламите и етикетите на храните, предназначени за нашите деца, защото голяма част от тях са с повечко килограми.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии