Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Кучетерапия срещу стреса

Един от бичовете на съвремието – стресът, може да се бори и с... кучета. Знае се, че за надебеляването на човечеството, на фона на масовата гладория в някои части на света, оказва влияние напрегнатият живот, който води другата половина от света.

Клинично е доказано, че хора, които съжителстват с кученце от породата йоркширски териер, не изпадат в депресия. Те по-лесно преодоляват стресови ситуации, възстановяват се по-бързо след оперативни интервенции, получават по-добра устойчивост и вирусни заболявания.

Йоркширският териер има уникалните качества за въздейства върху хората и затова в САЩ и Русия се използва за т.нар. кучетерапия. Йоркито има и качеството да “лекува” остри и хронични форми на дихателните алергии при деца и възрастни, дължащо се на специфичната структура на козината му, много близка до тази на човешката коса, както и липсата на подкосъм.

Доказано е на практика, че само след неколкодневно съжителство с йоркширски териер алергичните пристъпи намаляват чувствително, а до 2-3 месеца изчезват напълно.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии