Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Постът не е диета

От петък, 14 ноември, спазващите постите ще трябва да се откажат от месо, мляко и алкохол. Тогава започват коледните пости, които продължават до 24 декември.

В този период освен месо и мляко не се консумират и сирене, масло, алкохол, като се препоръчва и пълно въздържание от сексуални контакти. През тези 40 дни няма да има и венчавки.

Но все пак постещите трябва да знаят, че макар ограниченията на тежките и мазни блюда да се отразява добре на организма, постът не е диета. Самото постене не е само ограничаване на храната, целта му е духовно приближаване към Бога чрез ходене на църква, четене на Библията и духовна литература.

Въпреки забраните от мазнините се разрешават олиото и зехтинът. На 21 ноември – Въведение Богородично, и 6 декември – Никулден, православната църква разрешава на трапезата да има риба.

Не забравяйте – тежки гозби и алкохол ще присъстват на трапезата след... 24 декември. А дотогава – на вода!

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии