Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Още причини за трупане на килограми

Мислите че вие и само вие сте виновни за започналото покачване на килограмите ви. От една страна това е така, но и не съвсем, защото има едни природни закони, от които никой не може да избяга.
С началото на менопаузата този процес се извършва стремително бързо. Това от части е следствие от намаленото количество естроген. В организма започват да преобладават мъжките хормони и мазнините се преразпределят по "мъжкия начин", т.е. в средната част на тялото.

При 20% от жените (повечето дори не подозират това) се развива и хипотериоза (намаляване на функциите на щитовидната жлеза), която стои в основата на метаболизма. Щитовидната жлеза започва да произвежда по-малко хормони, което забавя процеса на обмяната на веществата. В този случай хормоналната терапия може да помогне за намаляване на теглото.

Повишаването на теглото на средна възраст може да бъде свързано и с бременността. Половината от жените напълняват с около 3 кг (без теглото на плода), а 1/3 от тях - с повече от 7 кг. За щастие повечето успяват да свалят натрупаните килограми и към края на втората година остават само 1-2 кг над нормата.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии