Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

''Никога не казвай никога''

В грижата за правилното хранене е важно да се запази чувството за мярка.

Едва 15% от мъжете са съгласни понякога за компания на съпругата си да хапнат диетична каша. Една четвърт от интервюираните мъже смятат, че няма никаква полза от женските измишльотини. А повече от една трета от запитаните изобщо не искат да знаят за тези неща.

Главните препъникамъни са салатите, киселото мляко и семената: жените са убедени, че няма нищо по-полезно, а мъжете толкова се дразнят от тях, че им минава мисълта за развод.

Затова, ако мъжът упорства , не настоявайте. Златното правило при храненето на мъжете е - “никога не казвай никога”: не трябва да има строги забрани и ултиматуми.

Истина е: Голямото плюскане в околностите на парагвайската столица Асунсион бие всякакви рекорди. Над 40 000 души са изяли за около 8 часа 26 тона говеждо, овче и свинско, като това постижение ще бъде вписано в Книгата за рекордите на Гинес.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии