Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Мъжът и жената в кухнята

Мъжете са като децата: ядат това, което е сервирано на масата и е поставено на най-видното място в хладилника, падат си по красиво оформените блюда и се съблазняват от апетитни миризми. Ако жените използват грамотно тази тяхна особеност, ще могат да контролират менюто на съпрузите си и да запазят здравето и бодростта им за дълги години.

Моя позната ми разказваше наскоро, че сърцето й се облива в кръв, когато гледа как мъжът й намазва с дебел слой масло филията, после прави пирамида от тлъста шунка върху нея. Правилно се облива - по животински мазнини не трябва да се увличат даже млади и стройни хора: вредно е и за черния дроб, и атеросклерозата не дреме.

Дневно могат да се изяждат 35 г мазнини на всеки 1000 ккал от дневното меню, като при това половината обем трябва да се пада на ненаситените мастни киселини омега-3 и омега-6, които се съдържат в големи количества в морската риба и растителното масло. 20 г масло - това се вече 15 г мазнини и 170 ккал, 20 г варено свинско месо - още 10 г мазнини и 100 допълнителни ккал.

Четири такива сандвича – и дневната норма е изчерпана! Ако мъжът не е съгласен да дъвче сутрин мюсли, добре е жена му да му приготвя сандвичи с нетлъсто месо – най-добре варено.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии