Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Специален декрет утвърждава Средиземноморската диета

Използуването на Средиземноморската диета отдавна е надхвърлило пределите на Средиземноморския регион, знак за което е масовото разпространението на италиански ресторанти в Северна Европа, Америка и Япония. Преди 20 години Американския конгрес, със специален декрет утвърждава принципите на Средиземноморската диета като основа за здравословно хранене.

Причината за това е местната кухня, характерна с увеличената консумация на тестени изделия, плодове, зеленчуци и растителни мазнини.

Салата от патладжан и лук
(време за приготвяне: 30 мин)

Съставки:
- 4 супени лъжици зехтин; чесън; сол; риган
- 15 мл оцет
- 3 глави лук; 1 чушле (прясно)
- 350 гр. Патладжан; мента прясна

Сварете в малко вода два цели патладжана докато омекнат, обелете ги, нарежете ги на филийки и ги поставяте в цедка за да се изцедят от излишната вода.

Сварете лукът, обелете го и го нарежете на малки парченца. В една салатиера поставяте патладжаните и лукът залени със зехтин, добавяте няколко листа мента, една чаена лъжичка риган, две чаени лъжички оцет, две скилидки стрит чесън и сол. В случай, че не ядете чесън, го отстранете преди да сервирате салатата.

Истина е: За втори път през годината пада световният рекорд на шарана – 41,220 кг. И пак на същото място – френското езеро Люк Мофа. Но и предишното, и сегашното постижение се дължи на англичани – лондончанинът Андре Комарницки.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии