Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Натурални лечения от края на 19 век

Основен метод за това лечение освен движение на открито, включително градинарство, а по-късно и за други, е диетата, която се състои преди всичко от прясна и сурова храна.

Много хора не вярват на своите собствени възможности и искат експерт да им каже какво точно трябва да направят и какво да приемат. Това не работи добре или е само временно, защото естествената основа, здравословния начин на живот, не е развита и тогава същия или друг здравословен проблем рано или късно ще се появят отново.

Основен интерес е лечението на себе си и другите, разбирането целите на живота и какво кара вселената да тупти и след това да споделиш мислите и резултатите си в писмен вид. Живеейки просто и независимо доколкото е възможно по този начин се постига много.

Какво трябва да направи един човек, който не е достатъчно запознат, но търси информация?

Приемете начин на живот, който е възможно най-естествен, а по отношение на храната се доближете до храната на фермера и селянина от миналите столетия. Когато се съмнявате просто попитайте себе си, кои от няколкото възможности са най-естествените.

В интернет и в книгите търсете информация за естествените лечения и начин на живот, за принципите на Натуралните лечения, повече, отколкото за прилагането на добавки, лекарства и технически решения. Питайте възрастните хора, как техните майки и баби са готвели и съхранявали храната или как са лекували здравословните проблеми в семейството. Намерете книги или други писания за традиционните лечебни методи.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии