Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Здравословни пред „магически" диети

Ако след „магическа" диета сте свалили доста килограми за много кратко време, сте изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания и от перманентно ниско ниво на високоплътния липопротеинов холестерол, който предпазва артериите от запушване, а сърцето - от заболявания.

За да се чувствате добре и за да изглеждате добре, спазвайте умерени и здравословни диети. Избягвайте тежки мазнини, яжте повече плодове, зеленчуци и зърнени храни. Всеки иска да живее по-спокойно и по-щастливо. А ако това стане без особени усилия, още по-добре.

Само трябва да опитате да спазите няколко полезни съвета - може и да ви помогнат.

Първо не яжте безразборно всичко, което се изпречи пред очите ви. Не се вманиачвайте на тема диета, още повече на тези с драстичен характер и „невероятни” резултати. Не обирайте недоизядената храна от масата, като се оправдавате с пестеливост.

Причината често да се чувстваме натъпкани като коледни пуйки, след като току-що сме станали от масата, е, че най-вероятно сме погълнали поне около 1000 ккал. А за да „обработи" само една водка с кола (145 ккал), организмът изразходва усилия, равняващи се на 14 минутен усилен фитнес.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии