Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Португалски Дядо Коледовци в “Гинес”

Точно 14 200 души, превърнали се временно в Дядо Коледа, преминаха по улиците на португалския град Порто. Целта им е да поставят нов рекорд за Книгата на рекордите “Гинес” и да съберат средства за благотворителност.

Естествено е, че сред маршируващите по улиците има не само мъже, но и много жени и деца, под скрилите ги изкуствени бели бради. Коледният парад премина по градските улици с весели песни и танци.

Всеки Пай Натал ( Татко Коледа), както е известен в Португалия, дари по 1 евро за радост на деца в неравностойно положение в Порто.

Желание за участие са заявили над 17 400 души, но после някои са се отказали заради лошото време. Но все пак цели 14 200 Дядо Коледовци са се събрали и са поставили новия световен рекорд.

Досегашните рекордьори са северноирландци от Дери, където са се събрали “само” 12 965 Дядо Коледовци през миналата година.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии