Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Не на газираните напитки и алкохола

Независимо какво казват рекламите, има някои напитки, които всъщност изобщо не са полезни. И в случая не става дума само за някой и друг натрупан излишен килограм или изгубена фигура, а преди всичко за нашето здраве.

Енергийните напитки са създадени да попълват организма с електролити, въглехидрати и други полезни вещества, но съдържат много захар - до 30 г в опаковка.

Дори в минимални количества алкохолът затруднява усвояването на витамините. Освен това е изключително калоричен.

Смес от захар, химия и газ са сладките газирани напитки. Колата например е известна като средство за... премахване на ръждата. Газираните напитки са вредни най-вече заради високата си концентрация на захар и затова само пет минути след като сте утолили жаждата си с тях, отново изпитвате нужда от течности.

А диетичната сода всъщност съдържа изкуствени заместители на захарта - например аспартам, който е приблизително 200 пъти по-сладък от захарта.

Дори 100% плодов сок (с редки изключения) съдържа захар, а често и фруктоза. Известно е, че прекалено голямото количество фруктоза способства за повишаването на нивото на холестерола и води до затлъстяване. Няма да намерите и нито един сок, в който да няма стабилизатори.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии