Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Изтъняване по време на фентъзи пътуване

Бъдете позитивни и вместо да си мислите само за вашето наднормено тегло и за перфектната фигура на колежката или колегата си, по-добре е да пофантазираш, планираш и похапнеш.

Специалисти твърдят, че оранжевият цвят повдига настроението и придава енергия. Освен това повечето оранжеви продукти са нискокалорични: портокали, мандарини, кайсии, моркови, ряпа, манго, чушки. И яжте повече оранжево!

Пикантната храна като например мексиканската или индийската стопля и изгаря мазнините. Изследванията показват, че пиперът в чилито повишава с 50% ритъма на сърцето и обмяната на веществата в продължение на 3 часа след храненето.Не се плашете -  използвайте повече пипер!

Вместо да се предавате на мрачното зимно настроение, обмислете плановете си за лятото.

Създайте си повече удоволствия от едно планирано пътуване. Ако сте решили да посетите Франция - започнете уроци по френски, ако вашата цел са Карибите - запишете се на курсове по гмуркане, а ако това е Испания - научете се да танцувате фламенко.

Затова си съставете план за лятото! Никой не твърди, че трябва да станете експерти, просто ще имате едно по-полезно занимание от това да седите вкъщи пред телевизора с купа пуканки например.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии