Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Бобец в гърне

Националните кухни са били винаги сред основните белези на идентичността на дадена нация. Това проличава особено около различни и особено продължаващи доста време празници, каквито са зимните.

Затова след препиванията и преяжданията не е зле организмът да поразпусне, но не с някакви измислени и налагани диети, а с познатото ни средство – бобецът и то не какъв и да е, а боб в гърне.

Продукти:
300 грама боб; 1 чушка; парче целина; 1 морков; 2 глави лук; 5-6 супени лъжици олио; по1 чаена лъжичка чубрица, джоджен, магданоз, кимион, босилек; шарена сол; по 1 щипка розмарин и индийско орехче.

Приготвяне:
Бобът се накисва за 6-7 часа, претрива се, за да му се отстранят люспите, слага се в гърнето и се покрива с 4 пръста вода.
Добавят се нарязаните чушка, целина, морков, лук и олиото, а като заври, и чубрицата. Ври час и половина. Сваля се от огъня и се слагат останалите подправки.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии