Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

С ябълки против килограмите

Весела Нейнски напоследък изглежда все по-добре – явно в резултат на убеждението й, че метаболизмът може да се справи дори и с торта гараш, стига да не бъде полята с шампанско.
Певицата сутрин в десет и след обяд в четири е само на ябълки, защото е фен на принципа за поддържане на хранителния режим – каквото и да хапваш, да е от единствен вид.

Това правило важи дори за плодовете – не трябва да се предлагат много и различни изкушения в панерата, а за  заливките от сметана или за подобни вкусотии, не може и дума да става. Затова денят може да започне и с чаша гореща вода или зелен чай с мед.

Основните храни в менюто на очарователната дама са печената риба и зеленчуците, а в историята са захвърлени всякакви пържени деликатеси. Дори не консумира прясно мляко, пици и бира, а с шоколада няма проблеми, защото не го долюбва.

Изглеждащата все по-стройна певица, която някога е тренирала спортна и художествена гимнастика, воюва срещу всекидневния стрес и с друго средство – фитнеса и то поне три пъти седмично. Използва го не само като начин да се предпази от ужасното качване на килограми, но и за оформяне на всички части на тялото си.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии