Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

230-килограмов българин - “рекламно” лице

Съпругата на най-дебелият българин Иван Генов от Стражица съвсем случайно попада в интернет на рекламата на "Белла". В нея проф. Светослав Ханджиев обяснява как Генов е отслабнал, след като се е хранил с въпросния продукт.

"Иван никога не е вкусвал подобно нещо, нито пък е подписвал за използване на името му", казва Димитринка Иванова. Двамата позвънили на професора и името веднага било свалено.

На страницата в мрежата обаче рекламата продължава да съобщава, че маргаринът е помогнал на най-пълния човек у нас.

Най-дебелият българин ще съди наша фирма за лъжлива реклама. 230-килограмовият Иван Генов от Стражица се оказал рекламно лице на маргарин с фибри, без да знае.

Семейството спешно се нуждае от пари за пътуване до Германия. Два дни преди Коледа от здравната каса обявили, че Иван е един от десетте одобрени за лечение в чужбина.

Трябва да му се направи основен преглед на ядрено-магнитен резонанс. За неговите габарити обаче такъв у нас няма. Българските побирали само хора до 190 кг. Немците пък разполагали със скенер гигант, където може да стане изследването. Манипулацията се плаща от касата, но пътуването е изцяло за сметка на болния.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии