Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Възрастта на жената се определя от уханието

Ароматът на тялото издава истинската възраст на жената, установиха японски учени. Според тях колкото по-възрастна е дамата, толкова по-голямо количество неприятни вещества отделя тялото й.

Специфичният аромат е резултат от разграждането на мастните киселини в кожата. При жени над 40 години нивото им е два пъти по-високо в сравнение с това на 20-годишните.

Мъжът подсъзнателно долавя този таен знак и се ориентира във възрастта дори жената съзнателно да я крие. Доброволци определили и подходящия за всяка възраст аромат. Те избирали между роза, лавандула, ванилия и цитруси.

Всички свързали миризмата на възрастната жена с този на роза, докато фруктовите нотки асоциирали с по-младите. Предишни проучвания сочат, че ароматът на грейпфрут може да свали няколко години от реалната възраст на жената.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии