Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

“Диета” означава нищо повече от начин на живот

Думата “диета” в превод от гръцки означава нищо повече от начин на живот.

В широкия смисъл днес терминът може да бъде определен като начин или навици на хранене, а в по-тесния, който у нас най-често се подразбира - начин на хранене, водещ до намаляване на теглото.

Днес има много диети, обещаващи ефективно намаляване на теглото. Как да изберем тази, която действително ще подобри фигурата, без да навреди на здравето?

Ако наднорменото тегло не е в болезнен стадий и жената е практически здрава, тя може да прибегне до помощта на съществуващите популярни диети.

Избирайки диета обаче, всеки трябва да спазва основното правило: да консумира такива продукти, които могат да бъдат наречени традиционни, т.е. с които генетически е свикнал неговият организъм. Разбира се, не е нужно да се отказваме от екзотичните продукти - просто те трябва да са на втори план.

Съществуват диети, при спазването на които трябва да се приемат специални препарати. За много хора тези диети са психологически по-лесни от останалите. Те имат например следната схема: изпиване на чаша сок и приемане на жълтата таблетка, изяждане на ябълка и приемане на червената.

Този график способства за строга дисциплина, а тя е залог за успех. Ако ви предлагат препарати и ви обещават, че ще отслабнете без да промените своето хранене - не им вярвайте. Таблетките действат само когато се откажете от определени продукти.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии