Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Причини за затлъстяване: нездравословно хранене, липса на физическа активност и стрес

Хората с наднормено тегло през младостта са заплашени от редица хронични болести в по-зряла възраст: ендокринни, сърдечно-съдови, дихателни, нарушаване на обмяната на веществата и рак на стомаха, които водят до увеличаване на смъртността.

Дългосрочните отрицателни ефекти от затлъстяването на 14-19 годишна възраст засягат здравето на човека за дълги години напред, предупреждават лекарите, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Специалисти от Университета в Берген и норвежкия Институт за здравеопазването са установили, че затлъстяването при младежите значително увеличава риска от смъртност в резултат на хормонални нарушения, разтройство на обмяната на веществата, сърдечно-съдови болести в бъдеще.

Медиците също така се рагистрирали множество случаи на внезапна смърт в тази група, анализирайки данните за здравето на 230 хиляди души в течение на 35 години.

Намаляването на затлъстяването е основна задача във всички стратегии, свързани с храненето и здравето, приети от Европейския съюз. През последните десетилетия в България се наблюдават неблагоприятни характеристики и тенденции в храненето на населението, включително и сред децата.

Основната причина за затлъстяването са нездравословното хранене, липсата на физическа активност и стресът. За да се борят със свръхтеглото, законодателите в американския щат Мисисипи предложиха необичайно решение - да се забрани на ресторантите да обслужват посетители с наднормени килограми.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии