Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Как да събудим метаболизма си

Този мързеливец, метаболизмът, е трудно контролируем и, ако дори за миг спрете да му обръщате внимание, замира.

Липса на движение, злоупотреба с въглехидрати и мазнини, както и твърде много стрес буквално приспиват обмяната на веществата в тялото ви.Резултатът обикновено е влошаване на физическата ви форма и допълнителни килограми, които винаги натежават на неподходящите места.

Учени от Университета в Синсинати, САЩ, са установили, че храненето в точно определен час всеки ден помага погълнатите калории да се изразходват по-добре. Те използвали в изследването си животни, разделени на две групи.

Първата била поставена на предсказуема диета – всеки ден била хранена разнообразно, но по едно и също време.

Втората група животни хапвали хаотично и не можели да предугадят кога ще бъде следващото им хранене.

Резултатите от опитите показали, че втората група натрупала голямо количество мазнини, въпреки че менюто им не се различавало от това на другите животинки. Според учените, които вече провеждат тестове и с хора в същата насока, нередовното хранене предразполага към складиране на излишни мазнини в тялото.

Обратно, стегната схема на хранене ускорява метаболизма и предотвратява натрупването на допълнителни мазнини. Пред изследователите все още стои въпросът дали полът има значение в този случай, но те се надяват скоро да си изяснят това.

Не спирайе да се движите активно, защото това е може би най-универсалният начин да поддържате добрия си външен вид и здраве. Освен това хапвайте повече протеин и фибри – те засищат, а дори при усвояването им се изразходва енергия.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии