Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Хипнотична релаксация срещу стреса

В известен спа център в Лос Анджелис се предлага терапия с хипноза. За да помогнат на клиентите да се справят с напрежението и стреса на съвременното ежедневие, терапевтите ги "потапят" в хипнотична релаксация. Процедурата трае около 20 минути и се извършва във вана с благоуханни масла.

Aura-Soma Color Reading пък е уникална терапия, базираща се на индивидуалния избор на цвят и се предлага в Седона. Първо, от богатата колекция цветни бутилчици клиентът избира цвета, който най-много му харесва. Лекар физиотерапевт анализира избрания цвят и прилага строго индивидуален масаж. Процедурата гарантира отстраняване на стреса и възвръщане на хармонията на душата и тялото.

Спа център в Таксон, е възродил масажа с вендузи - китайска лечебна практика, добила популярност и практикувана в целия свят. Процедурата е известна сред холивудските звезди, които споделят, че освен невероятното отпускане по време на масажа, след това се чувстват заредени с нови сили и енергия.

Понякога след терапията остават неестетични морави петна, които постепенно избледняват и изчезват напълно след няколко дни. Масажът с вендузи подобрява периферната циркулация на кръвта, стимулира обмяната на веществата, нормализира кожното дишане, повишава мускулния тонус.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии