Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Не прекалявайте с течностите

Няколко килограма в повече са неизбежни, ако често злоупотребявате с вкусните изкушения около себе си. Затова можете да се възползвате от няколко съвета как точно да се справите с тежка празнична ситуация.

Не се старайте да се покажете като истинско парти-момиче и не удвоявайте алкохолните напитки. По-скоро наблегнете на двойното количество лед.

Така ще удвоите приема на вода и няма да се дехидратирате, както често става след употреба на алкохол.

Малката чаша е страхотен начин да си спестите известно количество калории и да контролирате приема на напитки. Ако се опитате и да пиете съвсем бавно, ще бъде чудесно. За това оставяйте чашата си някъде по-далеч на масата или бара, така ще се справите наистина лесно.

Избягвайте газираните напитки и готовите сокове като цяло, защото те наистина имат поне 5 пъти повече калории, отколкото предполагате.Можете да пропуснете коктейлите, в които се добавя захар, като Мохито например. Освен това содата и до известна степен тоника, както и безалкохолните без захар, са добър избор.

Виното определено е най-правилният избор, особено ако е с червен цвят. В бялото има повече захар, което автоматично увеличава и калориите. А и червеното е супер полезно, нали знаете? Е, ако изпиете цяла бутилка, при всички положения тя няма да е нискокалорична.

А на сметаната мястото й е точно в сънищата ви. Кафето е по-вкусно с мляко, а ликьори на сметанова основа изобщо не се препоръчват.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии