Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Правилно хранене по време на бременност

Трябва да се храните за двама:
За двама - да! Като двама - не! Целта е да се постигне здравословна, добре балансирана диета, която включва полезни за вас и бебето храни: мляко и млечни продукти (калций и протеини); свежи плодове и зеленчуци (витамини и минерали); риба (Omega 3 мастни киселини); зърнени храни (енергиен заряд).

Идеалното наддаване на тегло е между 9 и 12кг:
Препоръчително е увеличението на теглото да не надхвърля 10 кг. Въпреки че, хормоналните колебания са основната причина за появата на стрий, рязкото наддаване и прекомерното разширяване на кожната повърхност също играят своята роля. Освен това, допълнителните килограми водят до отичане и натежаване на краката.

Повечето майки се чувстват депресирани след раждането:
Това състояние действително се наблюдава при повечето млади майки. Въпреки всички причини да се чувстват щастливи, те виждат живота в сиво. Изтощение, нервно напрежение свьрзано с новите отговорности и хормоналните промени водят до тьй наречената "следродилна депресия". Това е и момента, в който трябва да се положат допълнителни грижи, за да се възвърне красивия външен вид и самочувствието на една жена.

По време на бременност трябва да сме още по-внимателни със слънцето:
Най-добре е да се ограничи излагането на слънце по време на бременност. Действието на UVA и UVB лъчите може да предизвика появата на специфични тъмни петна, наречени "маска на бременността", особено около 4-ия месец. През лятото не забравяй те да използвате най-високи предпазни фактори, дори и на сянка.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии