Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Поява на стрии по време на бременност

Стрии получават предимно жените над 30 г.:

Стриите нямат нищо общо с възрастта, типа кожа или наследствеността. Те са директен резултат oт хормоналния дисбаланс, следствие oт бременността. Важно е да се знае, че колкото по-млада е жената, толкова по-чувствителна е към тези промени и съответно толкова по-предразположена към поява на стрий.

Драстичното напълняване също е рисков фактор във всяка възраст. Препоръчва се употребата на специализиран продукт против стрий след 4-тия месец oт бременността.

Растителните масла или други хидратиращи продукти за тяло предотвратяват появата на стрии:

Определено не! За да се избегне появата на стрии, трябва да се използват продукти, които стимулират образуването на еластин и колаген в кожата. По време на бременност е необходимо да заместим регулярния продукт (хидратиращо мляко за тяло или масажно масло) със специфичен продукт, разработен за да предотврати нежеланите промени по време на бременност (стрии, тежки крака, отпускане на кожата).

Бременните жени трябва да избягват всички видове физически упражнения:

Въпреки че интензивните физически натоварвания мога: да увредят по-уязвимите области, това е идеалната възможност да откриете преимуществата на ходенето и плуването. Последното е особено благоприятно за да преодолеем гръбначните болки.

Стрийте често са резултат от излагане на слънце:

Стрийте са по-видими при излагане на слънце, защото не почерняват по начина, по който останалата кожа, но слънцето по никакъв начин не провокира тяхната поява.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии