Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

За диетите с бърз ефект на отслабване

Няма идеален режим, а и организмът се "приспособява" доста бързо - диетата и ефектът са строго индивидуални. Диетите с бърз ефект на отслабване са различни.

Проблем са непрекъснатите диети, които много често всеки сам си назначава. Повече или по-малко всяка диета е стрес за организма. Колкото по-драстичен и бърз е начинът на отслабване, толкова по-нетраен е резултатът.

Трябва да се знае, че т.нар. йо-йо ефект след диетите крие риск от увреждане на бъбречната функция. Само балансираното хранене ще запази ефекта от отслабването.

Не е възможно да се остане на определения от вас режим на хранене. Обмяната на веществата е динамичен процес, който превръща храната в енергия - тя е нужна за нашата работоспособност и ние постоянно я възстановяваме чрез храната.

Това обяснява защо не се храним с едни и същи храни доживот . Зависи от възрастта, теглото, физическата активност, наследственост, хранителни навици и т.н.

Мястото на течностите в разтоварването е значително - според съвременните представи водата е най- универсалното средство за пречистване от токсини. И е много важна за ускоряване обмяната на веществата.

Ежедневният прием на 1,5 л вода ускорява метаболизма с около 30%. Ако е в дефицит, се натоварва черният дроб. Отслабването е по-лесно, когато намалим калориите, приемани с напитките.

Оказва се, че те влияят повече на теглото, отколкото "твърдата" храна. Необходимо е да се изключат напитките с консерванти, оцветители, захари.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии