Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диета на Катрин Деньов

Катрин Деньов  е родена на 22.10.1943 година в Париж, Франция. Френската легенда получи специална награда за цялостно творчество на фестивала в Кан за 2008 г.

При връчването на наградата Катрин Деньов за пореден път смая всички с елегантната си слаба фигура и изискания тоалет. Една от причините за елегантността на актрисата се крие в диетата, която тя е прилагала преди всеки филм и която използва и сега, когато цели да отслабне в талията, независимо от възрастта си.

Преди още да е напуснала леглото Катрин изпива половин литър вода. Половин час по-късно изпива чаша горещо мляко, в което е разтворена чаена лъжица какао и същото количество мед. Петнадесет минути по-късно закуската приключва с един портокал или грейпфрут, който подпомага отслабването най-добре. До обяда, който е към 13.00 часа, актрисата не яде нищо повече.

Изпива обаче 1,5литра вода, като я поема на малки порции. Обядът й обикновено се състои от 200 г нетлъста варена риба или бяло пилешко месо, в по-редки случаи от 150 г червено нетлъсто варено месо. Предпочитаната  гарнитура са 300 г зеленчуци без сол и мазнина. Два часа по-късно Катрин Деньов изяжда 150-200 г кисело мляко, в което е разбъркана  лъжичка мед. 30 минути преди вечеря е редът на питие, убиващо апетита - 250 мл. вода, сок от един лимон и чаена лъжичка мед.

То се пие на малки глътки. Вечерята на знаменитата артистка е специална. Приготвя по следния начин: 1кг нарязан на едро праз лук, 500 г моркови (цел-витамин А) и 500 г домати (цел-калий) се варят в продължение на 20 минути в 1,5 вода. Готовият бульон се подправя с много малко количество кимион и се прецежда. През 10 минути се изпиват 3 дози от бульона, около 200 мл. всяка.

След това се изяждат варените зеленчуци, подправени с малко растително масло и горчица. Непосредствено преди сън се консумира чаша кисело мляко с чаена лъжичка мед. Диетата може да се прави веднъж седмично или веднъж в месеца (в два последователни дни) с цел  разтоварване на организма. Самата Катрин Деньов обаче твърди, че ако целта е бързо отслабване в талията, е най-добре да се проведе в 3 последователни дни.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии