Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Наднорменото тегло е причина за над 50% от раковите заболявания - част първа

Според група експерти от Великобритания употребата на прекалено много храна и алкохол, както и промените в слънчевото греене са основните причини за нарастване на случаите на някои форми на рака.

Статистиката показва, че през последните 10 години случаите на заболяване от меланома – най-опасната форма на рак на кожата, са нараснали с 40%, а пушенето и прекалената употреба на алкохол са увеличили с 25% случаите на рак на устната кухина.

Според британските изследователи, цитирани от ВВС, повече от половината от всички ракови заболявания могат да бъдат предотвратени, ако се промени начинът на живот и се избегне наднорменото тегло. През последното десетилетие значително са нараснали случаите на рак на бъбреците и матката при жените.

Изследвания доказват, че тези форми на рак се появяват по-често и се развиват по-тежко и с повече усложнения при жените, които страдат от затлъстяване. Ново проучване сред жени в менопауза, които не са използвали никога хормонозаместваща терапия, показва, че тези с наднормено тегло са с увеличен риск от развитие на рак на матката.

Според публикации затлъстяването може да е фактор за развитие на заболяването чрез хормонални механизми. При жените в постменопауза наднорменото тегло води до увеличено производство на естроген, който от своя страна може да стимулира развитието на рак на матката.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии