Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

За гладуването с цел да се избягване на излишните килограми

Драстичните диети и гладуването с цел да се избегнат излишните килограми могат да доведат до намаляване на естрогена в кръвта. Нарушаването на хормоналния баланс може да причини изостряне на симптомите на климактериума, каквито са покачване на теглото, безсъние, колебания в температурата на тялото, състоянието на кожата и т.н.

Процесът на нарастване на подмастната целулоза след 40-45-годишна възраст се извършва не само при пълните жени, но и при по-слабите. Смята се, че първите по-лесно понасят промените на климакса, защото те не се проявяват толкова външно: цветът на лицето не се променя, бръчките не се забелязват.

Специалистите не препоръчват на жените след 45 години гладуване и нискокалорични диети, също както и големи физически натоварвания. Най-добре е те да се хранят обмислено, за да избегнат проблема с бързото натрупване на наднормено тегло. Прилагането на диети би могло да има по-добър ефект след приключването на периода на менопауза.

Не трябва да се забравя също, че през този период се извършват промени и в обменните процеси на организма. Калцият интензивно се извежда от организма, а това води до отслабване на костната тъкан и като последица могат да възникнат остеопорозата или различни заболявания на гръбначния стълб.

При спазването на диета организмът ще страда от допълнителна липса на калций. Диетолозите предупреждават, че изключително вредна през този период е храната, богата на холестерол, тъй като тя повишава риска от образуването на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове.

След започване на менструалните промени рискът от инсулт и инфаркт се увеличава 2-3 пъти. Специалистите съветват хората на възраст от 40 до 50 години да бъдат особено внимателни с прилагането на различни диети. Те трябва да преразгледат своя начин на живот и да го направят по-активен, но без претоварване.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии