Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Наднорменото тегло е причина за над 50% от раковите заболявания - част трета

Чипсовете, пържените картофи и някои видове пуканки не само че не са полезни, а буквално са вредни за здравето.

Това са заявили шведски учени в свой доклад на проведеното извънредно заседание на Световната здравна организация в Женева.

Тези продукти в резултат на високата им термична обработка изработват вещество – акриламид, което специалистите все по-често свързват с развитието на рак при хората. Учени от Университета “Кембридж” също са провели много изследвания на тази тема. Техните резултати показват, че 35% от случаите на рак са пряко свързани с храната.

Според данните от проучванията употребата на бекон, шунка, кренвирши и други колбаси увеличават риска от развитието на рак на червата с около 50%. Рискът се увеличава и от недостига на целулоза в храната, в която преобладават рафинирани продукти. Разбира се, качествени продукти в магазините има предостатъчно.

Но човек избира на първо място заради цената, а не заради ползата за здравето и това понякога може да има нежелани последици.Диетолозите не препоръчват пълен отказ от месото – то просто трябва да се сведе до минимум (1-2 пъти седмично).

Месните продукти много по-често са вредни, защото съдържат добавки, за които потребителят въобще не подозира. Някои изследователи твърдят, че в днешно време рибата е честа причина за твърде големия брой хранителни отравяния, но не заради качествата й като храна, а заради способността на морските обитатели да натрупват в себе си голямо количество опасни токсични вещества.

Според статистиката най-чиста е уловената в северните ширини риба. Не трябва да се забравя и че тя е богата на фосфор и други полезни вещества.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии