Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диетата на Дженифър Анистън

Дженифер Анистон е привърженик на новата книга за диети на д-р Робърт Аткинс,в която е заложено на ниско въглехидратни и високо протеинови диети, което значи да се отстранят от менюто ви всякакъв вид хляб и тестени изделия, картофи, ориз и други високо въглехидратни храни за сметка на протеиновите храни. Благодарение на тази диета, холивудската звезда е свалила 13 килограма. Има и риск от тази диета и за това трябва да се внимава с периода на приемане. Специалистите твърдят,че ако се приема твърде дълго тази диета, бъбреците може да се претоварят. Това е причината този режим да не е повече от 2 седмици. Не е изключено и само да изготвяте дневното си меню, като се набляга на риба, обезмаслени млека и сирена, месо и много плодове и зеленчуци. В тези храни се съдържат необходимите за организма протеини. Важното на диетата е да бъде свързана с вашите хранителни вкусове и да бъде разнообразна.

 

Примерно меню:

Закуска: пресен плод,обезмаслено кисело мляко и ниско калоричен корнфлейкс с плодове.

Обяд: обезмаслено сирене, кисело мляко и салата.

Вечеря: зеленчуци и риба.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии