Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Възможно ли е преодоляването на хранителна алергия с малки дози от алергена

Специалисти се опитват да разберат дали самият алерген, подаван в определени дози може да помогне за преодоляването на алергията към някои храни.

Така например пациенти, свръхчувствителни към ядки и яйца, са наблюдавани по време на прием на покачващи се дози от продуктите.

Следи се за настъпване на толерантност на имунната система към алергена. На този етап лицата със свръхчувствителност са принудени да избягват опасните за тях храни, както и винаги да си носят адреналин или кортикостероиди при спешни случаи.

Имунотерапията отдавна намира приложение по отношение свръхчувствителността към медикаменти, полени, домашен кърлеж.

При хранителни алергии обаче се очаква тежка реакция, ако се приложи подобна методика - под формата на ударни дози. Специалисти от Националния Еврейски Медицински Център за Научни

Изследвания, подлагат пациенти на бавно повишаващи се дози. Надяват се да постигнат толерантност с продължителност на поне няколко години.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии