Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Шоколадовата страст

Степента на калоричност на шоколада е сравнително висока – около 500 ккал в 100 г. Основните хранителни вещества, които съдържа, са съответно – 5-8% белтъчини, 61% въглехидрати и 30% мазнини. Мазнините представляват наситени мастни киселини – стеаринова (34%) и палмитинова (27%), мононенаситени – олеинова (34%) и едва 2% полиненаситени (предимно линолева киселина). За разлика от другите наситени мазнини, стеариновата не увеличава нивата на лошия холестерол в кръвта. Редовната консумация на черен шоколад и какао не предполага покачване на серумните нива на лошия холестерол. Някои проучвания доказват точно обратното – че ги понижава. Не случайно съществува и т.нар „Шоколадова диета”.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии