Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Можем да сме здрави и с повече килограми отгоре

Наднорменото тегло не винаги означава, че има риск за здравето ни. Лекари доказват, че дори и с повечко килограми можем да сме със стабилно кръвно налягане, нормален холестерол и изобщо здрав организъм.

Освен това слабото тяло не винаги се равнява на нисък риск от метаболитно заболяване.

Специалисти от Медицинксия колеж 'Алберт Айнщайн, в Ню Йорк, сочат, че поне четвърт от американците с нормално тегло са предразположени към диабет и исхемична болест на сърцето.

При проучване сред 5440 души те установяват, че 51% от тези с наднормена телесна маса, и почти 32% от тези със затлъстяване имат стойности на холестерола, кръвната захар и артериалното налягане в референтни граници.

Специалисти още веднъж ни напомнят, че не количеството мастна тъкан има значение за здравето ни, а разпределението ни. Най-опасно е това в областта на корема, асоциирано с натрупване на мазнини сред вътрешните органи.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии