Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Инсулиновите помпи в терапията на диабета - част четвърта

Приложението на инсулиновата помпа е вече широко разпространено.  Броят на пациентите, лекувани чрез нея, непрекъснато расте, особено във връзка с подобренията в областта – намаляването на размерите, дори в последно време са създадени апарати, при които инсулин подаващата част се поставя подкожно.

Програмирането за дозирането на хормона се управлява от подобно на PDA устройство в радиус от 150 см.

Най-новите постижения в областта са създаването на глюкомер, имплантируем подкожно с безжична връзка към устройство с монитор.

Глюкомерите претърпяха значителни подобрения през последните години, даващи възможност за тясно следене нивото на кръвната захар. Някои апарати са снабдени с алармена функция, сигнализираща при достигането на определена стойностна кръвната захар.

Работи се в насока затваряне на кръга и задействане на инсулиновата помпа автоматично в зависимост от нивото на серумната глюкоза и доставянето на необходимото количесто хормон. Този вариант ще доближи апарата най-близо до функцията на панкреаса.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии