Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Тежка "присъда" за диетата на Аткинс

Хората, които продължително време спазват диетата на Аткинс, отличаваща се с голямо съдържание на белтъчини, нанасят непоправима вреда на бъбреците, сърцето и костите си. Това е становището на група австралийски специалисти.

Диетата на Аткинс е особено популярна в САЩ, включително сред холивудските знаменитости, защото според нейният създател позволява за рекордно кратки срокове да се намалят излишните килограми.

Професор Малкълм Райли и неговите колеги от университета "Флиндърс" публикуваха в Australian Medical Journal резултатите от своите изследвания, според които тази диета може да се спазва не повече от 12 месеца.

Единствено, при такова условие при наблюдаваните пациенти не се забелязват негативни промени в сърдечно-съдовата система и в показателите за кръвно налягане.

Удължаването на посочения срок обаче според австралийските учени провокира възникването на различни заболявания: "Хората, които редовно се придържат към тази диета, по-често страдат от главоболие и проблеми с дишането, като и в двата случая това се дължи на възникнали проблеми в сърдечно-съдовата система".

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии