Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Възможна ли е диета с картофи

Картофите не се смятат за строго диетична храна, но всъщност лошата репутация на този продукт се дължи преди всичко на нашето неумение да го приготвяме. Първо, картофите стават два пъти по вредни за теглото ни, ако се готвят на тиган, с масло или сланина, сол, сосове.

Второ, много от нас се запасяват с тях за месеци напред, а стоейки на балкона в тях се натрупва максимално количество скорбяла и те стават наистина твърде калорични.

В пресните картофи има малко въглехидрати, но много белтъчини, на които се дължи и тяхната високата калоричност.

И все пак има варианти за диетично приготвени картофи:

Четиридневната диета предлага сутрин за закуска да изпивате по чаша айран, за обяд да изяждате по 200 г картофено пюре (с много малко сол и мляко), а за вечеря – салата от варени картофи, 1 яйце, лук и оцет. Резултатът от диетата се забелязва още на следващия ден.

Съществува и по-дългосрочна диета – за цяла седмица. Всеки ден трябва да се изяждат по 8 картофа със среден размер, без сол и мазнина. Най-добрият вариант е те да се пекат с кората (така съхраняват повече от полезните си свойства) с много малко мазнина и без сол.

Единствената позволена добавка е някаква подправка: копър, магданоз и т.н. Освен това трябва да се пие само вода и да забравите за сладките сокове, кафето и алкохола. Ако искате да разнообразите менюто си, можете да добавите зеленчуци, обезмаслена извара и мляко.

Но в този случай диетата трябва да се удължи с още 4-5 дни. При спазване на краткосрочната диета (4 дни) можете да отслабвате с до 500 г за 1 денонощие.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии