Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Възможна ли е диета с картофи (продължение)

Но не трябва да прекалявате, защото ще си създадете сериозни проблеми със обмяната на веществата. Ако изберете дългосрочната диета, не очаквайте бързо отслабване. Първите положителни резултати ще бъдат забележими след 3-4 дни, а след 2 седмици може да се окаже, че сте свалили до 7 кг.

Като всяка диета и картофената диета си има своите плюсове и минуси.

Плюсове:

- Картофите са засищащ и вкусен продукт и няма да изпитвате никакви гастрономически страдания.
- Те са един от най-достъпните и лесни за приготвяне продукти, които не изискват особени кулинарни умения.
- Употребата на картофи способства за подобряването на работата на невроните. Така че ще намалите стресовите ситуации и ще работите по-добре и по-продуктивно.
- Картофите съдържат много витамин С, пектин и аминокиселини.
- Картофената диета подобрява работата на сърдечно-съдовата система, нормализира кръвното (това особено се отнася за пресните картофи).
Минуси:
- С времето всички витамини в картофите са разпадат и в тях се натрупват вредни вещества. За да е ефективна диетата, трябва да консумирате бързо купените картофи, а при възможност да си взимате пресни.
- Приемайки само този продукт, лишавате организма си от много необходими за него витамини и минерали. Ако не приемате допълнително витаминни комплекси, след една седмица могат да възникват проблеми с косата, ноктите, кожата и настроението.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии