Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Движението на работното място побеждава затлъстяването

Във Великобритания бяха направени специални бюра, позволяващи на работещите да се движат докато изпълняват задачите си. Към тях е приспособена подвижна пътечка, настроена на предпочитаната скорост, а компютърът и личните вещи стояли на осигурени за целта плотове, също идивидуално нагласени за удобство.

За проучването са били сравнени разходът на енергия при работа на обикновено бюро и седящи участници, както и при тези, избрали новата техология. По-принцип всички, включени в експеримента прекарвали деня предимно седнали и с ограничена възможност за двигателна дейност. Всички били с наднормено тегло.

Активно движещите се доброволци изгорили два пъти повече калории за деня от тези запазали обичайния метод. При това пътеките са били насторени със скорост само около 1км/ч. Резултатите били значими в сравнение с дори обикновена 35-минутна разходка.

Хората с наднормено тегло могат да свалят между 20 и 30 кг за година ако използват метода на работното място за около 2 часа дневно.

Участници от експеримента са пожелали да запазят съоражението. То е поредния пример как активната двигателна дейност може да пребори нарастващата честота на затлъстяване в света.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии