Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Най-добрите диетични съвети

Планирайте предварително какво ще ядете за деня. Да мислите напред е много полезно. Водете си записки за всичко, което сте изяли (и бъдете честни).

Когато си отбелязвате всичко, което сте изяли, вие ще се храните по-малко. Никога не прескачайте ядене. Когато се уморите да гладувате, вие преяждате, а то винаги ще ви се лепне.

Преценете кои са за вас неустоимите неща и ги отбягвайте. Разбира се, колкото ви е възможно повече. Завинаги!

Задоволявайте потребностите си сега и за в бъдеще. Да се лишавате за дълги периоди от време е разрушително и нереалистично. Да бъдете за малко „лоши” ви дава шанс след това бързо да намерите правилния път.

Намерете си приятел, с когото да тренирате. Никой не обича да е нещастен и самотен. Нещата не са чак толкова болезнени, когато спортувате с приятел, особено ако имате такъв, с който да ви е приятно да си бъбрите.

Не се престаравайте. Ако тренировките са натоварващи и уморителни, скоро ще започнете да ги отбягвате. Ако тренирате сама, направете всичко възможно през това време да четете, да гледате телевизия или изобщо правете нещо, с което да се разсейвате. Тези неща наистина действат!

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии