Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Яжте морковите цели

Учени от университета на Нюкасъл установиха, че когато са цели, варените моркови запазват противораковото съединение фалкаринол.

Нарязването на морковите увеличава повърхността им и така повече хранителни вещества преминават във водата при готвенето. Като бъдат оставени цели преди варенето и нарязани след това, полезните съставки остават в тях.

Така те са не само по-полезни, но и по-вкусни. От друга страна, учените са установили, че топлината убива клетките, вследствие на което морковите губят способността си да задържат водата. Заради загубата на вода концентрацията на фалкаринол в тях се увеличава.

Друг ефект от топлината е, че клетъчните стени омекват. Това позволява на водоразтворими съединения като захар и витамин С да бъдат загубени през повърхността. Така изтичат и други съединения като фалкаринола.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии