Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

9-дневната диета на Голди Хоун

Голди Джийн Хоун (Goldie Jean Hawn) е американска актриса, режисьор и продуцент. Тя е носителка на наградата Оскар, която спечелва за дебюта си във филма "Кактус". Днес Голди изглежда прекрасно, макар че е родена в далечната 1945 г.

Твърди, че винаги е тежала около 55 кг. Споделя още, че всяко покачване на личното й тегло с 3-4 кг, за нея е било сигнал веднага да започне диета.

Така е възпитавала и дъщеря си Кейт Хъдсън, която днес е една от най-привлекателните жени в киното.

Диетата на Голди Хоун е базирана на различни храни, които не се смесват. За девет дни според актрисата могат да се свалят до 5 кг, без да се гладува.

Първи, втори и трети ден - яде се само кафяв ориз, много добре сварен, без сол и мазнина. Количеството не е ограничено, което не значи да се преяжда. За овкусяване могат да се използват соев сос или зелени подправки - копър, магданоз, прясна мащерка. Последно хранене - 18.00 ч.

Четвърти, пети и шести ден - яде се само пилешко бяло месо – варено или печено. Последно хранене - 18.00 ч.

Седми, осми и девети ден - ядат се само ябълки. По 2-3 ябълки на 5 приема. Допустимо е ябълките да са печени, но не и подсладени. Не се конкретизира час на последното хранене.

Важно – пие се достатъчно вода, желателно е около 3л., но не по-малко от 1,5 л. Допустим е зелен чай без подсладител.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии