Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диетата на Анджелина Джоли

Красавицата Анджелина е номинирана за наградата "Златен глубос" за най-добра женска роля за актуалния си филм "Подмяната".

Актрисата отново изглежда в страхотна форма. През различните етапи от живота си, Анджелина се е отнасяла различно към своята фигура и начин на хранене. И колкото повече пораства, толкова по-стриктна става.

Самата тя признава, че преди години била свикнала да започва деня си с цигара и чаша кафе, като пропускала закуската. Днес многодетната майка твърди, че не пие алкохол, не пуши и не консумира кафе, дори никакъв кофеин.Основният начин, който Джоли твърди, че й помага е стриктното отмерване на малко порции през целия ден.

Когато иска да влезе във форма, Анджелина се храни по 5-6 пъти на ден в малки количества. Този метод поддържа метаболизма й в кондиция, не се пренатоварва и не позволява да задържа в себе си храна и течности. Освен всичко, когато яде на малки порции, не може да се оплаче от подут корем.

Тя обича да редува една порция протеини, една порция въглехидрати, което е вариант на разделното хранене. Анджелина Джоли не е почитателка на стриктните диети, които отмерват грамажа на всяка хапка, както и точния час на ядене. Сред храните, от които не се отказва и твърди, че й помагат за добрата фигура са: прясна морска риба, прясно телешко, свежи и сезонни зеленчуци, соево мляко. Когато иска да влезе във форма, захарта напълно излиза от менюто й.

Най-голямото предизвикателство, което е заставало пред Анджелина, свързано с фигурата й, е подготовката за филма “Laura Croft Tomb Raider”. Освен стриктната диета, включваща горните продукти, Джоли е била подложена и на сериозни тренировки. Основните й занимания са били кикбокс, кану, уличен бой и упражнения по йога.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии