Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Мадона следва дисциплиниран макробиотичен хранителен режим

Кралицата на поп музиката навърши на 16 август това лято 50 години и е в чудесна форма, макар тези дни да обяви развода си с втория си съпруг Гай Ричи.

Мадона практикува йога и пилатес от години и следва дисциплиниран макробиотичен хранителен режим, който включва консумирането на зрънени храни, ориз и сурови зеленчуци, но изключва приемането на кофеин, алкохол, хляб и хлебни продукти.

Актуалната диета, която ползва Мадона, е написана от нейната лична треньорка Трейси Андеръсън и следва стриктни правила, които изключват от ежедневното меню алкохол, преработена храна, мляко и млечни продукти, както и всички видове подправки, които пречат на дигустивната система и така складират мазнини.

Не се разрешават и плодове от кореноплодни растения като картофи, а като цяло въглехидратите са ограничени до минимум. Задължително е пиенето на вода от литър и половина до три литра дневно.

Диетата се основава на приемането на около хиляда калории дневно максимум. Ястията, които са разрешени са крехки меса без сланина и салата или задушена риба със зеленчуци. Включва също следобедна закуска с плодове като грозде или боровинки.

Следвайки такъв двуседмичен режим можете да смъкнете 2-3 килограма за седмица и още 1-2 през втората.

Примерно меню за първата седмица:

Закуска – сандвич бекон с яйце
Обяд – пилешко с майонеза
Вечеря – ориз по китайски или риба

Примерно меню за втората седмица:

Закуска – банан
Обяд – пилешко с плодове
Вечеря – пилешко със салата

Мадона също има специален режим по време на дълго пътуване със самолет. Тя не се храни през целия полет като поема само вода и висока доза витамини.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии