Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Планът Core е разработен като отговор на популярността на диетите Аткинс

Участниците контролират калориите като се хранят с храни от списък, но без са следят или броят.
Списъкът включва храни от всички групи - плодове, зеленчуци, зърнени и фибри, месо, риба, птиче месо, яйца и млечни продукти. Храните в този списък да бедни на мазнини и калории. Позволено е поглезване с неща извън списъка от време на време.

Weight Watchers осъзнават и промотират необходимостта човек да се научи да контролира храненето си. Позволения брой точки за седмицата помагат на следващите диетата да го направят, като се научат да си угаждат с любими храни, без да жертват успеха от свалените килограми. Въпросът е в баланса и това е, което програмата се опитва да промотира.

Според философията на диетата хранителния режим не е единствения елемент. Тя отдава дължимото на упражненията. Когато участниците се справят с установяването на хранителния си режим се предоставя и план за упражнения. Фокусът при него пада върху прекарване на по-малко време в седящо положение и увеличаване на активността в ежедневието като изкачване на стълби, ходене пеша и т. н.

"Никой не трябва да се опитва сам" е също важна част от програмата Weight Watchers. Те насърчават включването в група или просто споделянето с някой, така че да можете да си помогнете взаимно.

Какво казват експертите?

Учените смятат, че въпреки промените в диетата през годините, тя е издържала изпитанието. Според тях тя предоставя нужните хранителни вещества, въпреки ограничения прием на калории. Одобрено е и наблягането на тренировките като начин за понижаване на теглото и подобряване на здравословното състояние. Относно груповия метод на насърчаване има различни мнения, но не се смята той да вреди по някакъв начин.

Диетата получава респекта на хората, занимаващи се с въпросите на здравословното хранене. Тя е балансирана, гъвкава и не ограничава. Дори ефектът да се забележи по-бавно, тази диета е безопасна и в голяма степен хората, подложили се на нея са променили коренно начина си на живот към по-добър и са задържали теглото си.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии