Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Нектар за богове

Хилядолетният опит на народната медицина отреждат на пчелния мед място сред природните продукти с лечебно и диетично действие. На първо място е антимикробното му действие, дължащо се на активния кислород, който се отделя от образуващия се в разтворите на меда водороден прекис.

Заради изключително богатия си химически състав той има висока хранителна стойност и добри вкусови качества, поради което е предпочитана храна. Лекари и диетолози го препоръчват на възрастни, деца и хора, занимаващи се с тежък физически и умствен труд.

Поради високото съдържание на въглехидрати медът е високо енергиен продукт.. Той е преди всичко източник на енергия и въглехидрати, които се усвояват лесно от организма. Нормалната дневна доза мед е 60-100 грама.

При заболявания на дихателните пътища медът потиска развитето на причинителите на гнойни процеси – различни видове стафилококи, причинителя на пневмонията. При простудни заболявания широко разпространено е приемането на мед с топло мляко, мед със сок от лимон, мед с топъл чай.

Винаги когато пчелният мед се използва като лечебно или диетично средство, задължително трябва да се имат предвид две основни ограничения – ако човек има доказана свръхчувсвителност към него и при наличие на захарен диабет.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии