Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Храни, които пречат на отслабването при жените

Хормоните влияят върху всички процеси в нашия организъм, включително и отслабването. Затова, ако искаме да се отървем от някой друг килограм, трябва да сме наясно за връзката мужду определени храни и хормони. Има храни, които силно вляят върху хормоните в тялото и пречат на отслабването.

Пшеницата води до повишаване на естрогена в организма. А ако искате да намалите теглото си, последното от което имате нужда е повече естроген, тъй като този женски хормон заедно с инсулина води до натрупване на мазнини.

Затова наблегнете на ръжения хляб, ориза и картофите. Мазнините от животински произход също могат да бъдат пречка за отслабване, тъй като съдържат холестерол. Затова забравете за маслото, шоколада, тлъстото месо и намалете сиренето.

Приемането на захарни изделия рязко повишава нивото на кръвната ви захар, а това води до отделянето на инсулин. А инсулинът, също като естрогена, кара организмът да складира мазнините. Затова избягвайте консумирането на бяла захар.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии