Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Враждебността води до затлъстяване

Враждебното настроение при хората води до повече трупане на килограми през годините, отколкото при добродушните хора, показват най-новите резултати на френско изследване.

Колкото някой е по-агресивен, толкова повече се увеличава индексът на телесната му маса като по-възрастен, твърди доктор Ерман Наби и колегите му, които се занимавали с изследването в болница "Пол Брус" в град Вилжуив.

В началото на изследването учените са подготвили стандартен тест, с който се преценява степента на враждебността. През следващите 19 години на четири пъти е мерен индексът на телесната маса на участниците в изследването.

В началото е установено, че жените и мъжете, склони към агресивност, имат по-висок индекс на телесната маса от добродушните. Също така на агресивните този индекс с годините се увеличава. Френските учени не могат да кажат със сигурност каква е връзката между агресивността и затлъстяването.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии