Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Тегло - затлъстяване - отслабване: Заблуждения!

Има ли идеално тегло?

Нека формулираме въпроса по друг начин: Има ли изобщо идеално тегло?

Важното е да сте щастливи и да не насилвате тялото си да се вмести в предварително дефиниран идеал.

Непрекъснатото теглене и мерене на обиколки насочва вниманието ви върху дребни несъвършенства и може да ви накара да объркате начина си на хранене и да заболеете от анорексия или булимия.

Раждат ли се хората дебели?

Учените смятат,че има гени,които карат хората да стават огромни. Някой от тях помагат на тялото да консервира енергия, други забавят метаболизма, трети диктуват дали натрупваните тлъстини изгарят бързо или бавно.

Нокакто и да сте устоени генетично, може да избегнете затлъстяването, като се храните балансирано и се движите. Смята се,че генетичните фактори допринасят за 25 % от тлъстините на тялото. Останалото се дължи на начина на живот.

Колко е опасно да имаш свръхтегло?

Сигурно по-малко, отколкото си мислите. Жените, които не са навлезли в климактериума и които имат известно свръхтегло, да кажем  5-6 кг. , всъщност са по-здрави от жените с "идеално" тегло. За "затлъстелите", т.е. с тегло 20 и повече процента над "идеалното", съществува риск от сърдечни заболявания, диабет, артрит и други хронични състояния.

Възможно е и да живеят по-кратко. Но и хората, чието тегло е по-ниско от нормалното, са подложени на риска от по-кратък живот.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии